View Calendar
10 October, 2023 Hele dagen
Bent Hasselberg
Phone: +45 2061 8524
M/S Hanne
Address: Byskovvej 114, 4913 Horslunde, Danmark

FLADFISKETUR MED M/S SKJOLD FRA LANGØ TIRSDAG DEN 19. 09 2023.
Vi sejler med M/S SKJOLD og vi har hele skibet og sejltid fra 08:00 til 15:00. Afgang fra klubhuset Kanalvej 24, 4700 Næstved Kl. 06:00 såfremt ikke andet er aftalt. Pris pr. person er Kr. 400,-. + transport Kr. 130,- pr. person. Derfra skal fratrækkes Kr. 100,- som er tilskud til pensionister og juniores. Børsteorm kan bestilles hos turlederen til Kr. 70,- pr. 100 gram. Der foretages lodtrækning Kl. 07:45. om hvem der går ombord først o.s.v. Der byttes ikke plads mere idet Skjold er så stort et skib at alle kan stå på samme side. Man kan dog efterfølgende selv finde en anden plads hvis man syntes det. Igen i år kan der indvejes 5 fladfisk. Tilmelding til Bent Hasselberg på tlf. 2061 8524 eller mail: bentoldhoj@gmail.com senest den 15. September 2023.
Bent Hasselberg, turleder

 

Turreferat fra sidste kvalifikationstur den 10.10.23 fra Langø efter flade inden klubmesterskabet den 15.10.23 fra Langø med M/S Skjold fra Langø Havn, 4900 Nakskov med sejltid fra 08:00 til 15:00.

 

Ja det er åbenbart svært at forudsige vejret, men denne gang var det til vores fordel idet der var lovet rigtigt dårligt vejr. Dette kom gud ske lov ikke til at holde.  Men der var flere overraskelser både gode og dårlige.

 

Ja alle var mødt omkring kl. 07:30 der blev ikke trukket lod om at gå ombord først da stort set alle tog den plads hvor man plejede og stå og der var ingen indvendinger til dette. Dem der havde bestilt mad fik denne og vi sejlede ud omkring 07:45. Vejret var næsten havblik og det samme gjaldt vinden. Jeg oplyste hvordan stillingen så med hensyn til hvem der kom med til klubmesterskabet. Det var især dem som lå mr. 13, 14 og 15 idet der ikke var mange point der skilte. I den forbindelse sagde vores alle sammen Ilse ja jeg slutter nok som nr. 13 det samme som sildeturen (dette skete da heldigvis ikke idet Ilse ville det anderledes). Vi sejlede omkring 45 minutter hvorefter vi skulle prøve første gang, og strøm var der ikke meget af.  

 

Da vi skulle starte fiskeriet så jeg til min overraskelse at der var en som havde monteret 4 kroge. Dette er i strid med reglerne som siger max tre kroge. Jeg gjorde opmærksom på at hvis den ene krog ikke blev fjernet så ville jeg diskvalificere vedkommende. Ja men så må jeg jo fjerner  den ene. Vi startede fiskeriet og der gik ikke lang tid før at de første flade kom på dæk. Det var primært rødspætter. Vi fiskede omkring en times tid her og der kom løbende flade op. Pludselig uha uha hvad har jeg på, kan det være en torsk råbte Ilse. Vi var en del som fulgte med i spændingen og pludselig så vi hvad Ilse havde fået på krogen. Det var to rigtig pæne makreller hvor af den ene var rigtig stor. Ilse til Jørgen, nu skal vi have grillet makrel til aftensmad. Skipper ringede og vi flyttede tilbage til udgangspunktet. Igen kom der løbende fisk med op. Nu begyndte vinden og tage til men strømmes var stadig ikke stor. Der kom både dubletter og enkelte der havde tre med op bl.a. Roy. Der kom også enkelte små torsk med op men disse kunne ikke holde målene og måtte selvfølgelig ud igen. Jeg ved ikke om Leif og mig selv havde en aftale med Københavnerne, men hvor fik vi mange med op jeg tror at vi tilsammen fik omkring 40 stk. Vi fiskede videre her, og nu kunne vi se og høre Ilse, hun fiskede med forfang som hun selv havde lavet, og jeg skal love for at de virkede ustandseligt hen hun fisk indenbords. Jeg sagde til Ilse lav nogle flere og sælg dem med fangst garanti. Skipper ringede og vi flyttede tilbage hvor vi startede. Nu var der begyndt at komme rimelige bølger og vi fik en vippetur. Dette tog Ilse sig ikke af, men fortsatte de gode takster med fisk hele tiden. Nu så jeg Ilse drikke en ”Slots” øl. Jeg sagde til Ilse ja Slot er en dronning værdig. Dette blev der grinet meget af. Ja nu kommer den dårlig oplevelse. Det viste sig at dem som stadigvæk havde orm til gode desværre ikke kunne få disse idet der manglede tre pakker. Jeg kontaktede skipper Karsten og oplyste at jeg havde bestilt 27 pakker, men pga. afbud kun skulle bruge 26 pakker. Skipper oplyste at han havde talt pakkerne to gange og der var de 27 pakker som jeg havde bestilt. Jeg blev noget overrasket, dette burde ikke lade sig gøre. Der manglede tre pakker. Det var mig selv som havde en pakke orm mere, det samme havde Ilse og Jørgen samt Leo og Tine. Desværre kunne jeg ikke gøre noget ved det men oplyste at dette kommer ikke til at ske mere. Fremover er det ikke mere tag selv, men turlederen som udleverer orm til den enkelte. Nå nu nærmede tiden sig til at sejle ind og bølgerne var nu også rimelige store. Resultatet at sidste kvalifikationstur blev som følger.

 

RESLLTATET 

 

Nr. 1.                                                       Ilse Andreasen                                                                                50 flade                                                 vægt  5  1,780 kilo.                             

Nr. 2.                                                       Bent Hasselberg                                                       39 flade                                                 vægt                      5  1,720 Kilo.                  

Nr. 3.                                                       Roy D. Jørgensen                                                     26 flade                                                 vægt  5  1,640 Kilo.

Nr. 4.                                                       Bendt Hansen                                                                                  20 flade                                                 vægt  5  1,460 Kilo.

Nr. 5.                                                       Henry Jensen                                                                                  24 flade                                                 vægt  5  1,450 Kilo.

Nr. 6.                                                       Jørgen Birkedal                                                        22 flade                                                 vægt  5  1,450 Kilo.

Nr. 7.                                                       Tina Polak                                                                                         25 flade                                                 vægt  5  1,430 Kilo.

Nr. 8.                                                       Leif Andersen                                                                                  20 flade                                                 vægt  5  1,640 Kilo.      

Nr. 9.                                                       Ilse Andreasen                                                                                26 flade                                                 vægt  5  1,400 Kilo.      

Nr. 10.                               Leo Magnusson                                                        19 flade                           vægt            5  1,340 Kilo.

Nr. 11.                               Aud Dahl                                                                                                                    8 flade                                                  vægt  5  0,890 Kilo.

Nr. 12.                               Kaj Sørensen                                                                                   13 flade                                                  vægt  5  ikke vejet.

 

Tak til alle for en god tur på vandet. Fangede fisk 310 samt omkring 40 Københavnere 2 makreller 3 småtorsk. Flest fisk tog Ilse Andreasen  med 50 stk. Ja det kan godt være referatet primært omhandler vores nye ”dronning” Ilse. Men gud hvor har hun fortjent det. I al den tid jeg kan huske er det nok Ilses bedste tur at tage the dobbelt både flest fisk og nr. Ilse et rigtigt stort tillykke endnu engang.

  1. Jørgen ville tænde for radioen på vejen hjem.

Med sportslig hilsen

Bent Hasselberg turleder